Midgetgolf regels

Geplaatst op: 06-06-2013

Wedstrijdbanen dienen voorzien te zijn van de beste kwaliteit omdat hierop dus echte wedstrijden gespeeld worden en deze banen lang mee dienen te gaan. Voor deze banen is regelmatig onderhoud dus ook onmisbaar. Ook de hindernissen die op deze banen genomen dienen te worden, worden regelmatig gecontroleerd en waar nodig vervangen.

Voorzieningen

De midgetgolfbanen zijn voorzien van een betonnen of cementen onderlaag waarop gespeeld dient te worden. Daarnaast is kunstgras ook mogelijk, maar een baan die voorzien is van kunstgras wordt niet gebruikt als wedstrijdbaan. De banen liggen nooit ver uit elkaar, dus voor de diverse spelers is het vaak makkelijk om van baan tot baan te gaan. Sommige minigolfbanen zijn zelfs op rolstoelgebruikers bedacht vanwege extra brede paden. Ook zijn er genoeg parkeervoorzieningen aanwezig.  

Baanbeschrijving

Het is mogelijk om bij diverse minigolfbanen een baanbeschrijving te krijgen. Vooral professionele minigolfers maken gebruik van deze beschrijving om de beste tactiek te hanteren om een baan te kunnen bespelen. In deze beschrijving staat ook precies aangegeven welke ballen en clubs voor de baan gebruikt kunnen worden. Ook recreanten en incidentele spelers kunnen gebruikmaken van deze beschrijvingen om erachter te komen hoe een baan bespeeld moet worden.

Onderhoud

De minigolfbanen in Nederland vergen vrij weinig onderhoud. Hoewel deze banen vaak in een groene omgeving aanwezig zijn, dient de omgeving wel vaak onderhouden te worden. Mocht een baan voorzien zijn van kunstgras, dan dient dit kunstgras van tijd tot tijd vervangen te worden. Een baan die voorzien is van een cementen onderlaag vergt weer veel minder onderhoud.