Midget info

Federatieve Nederlandse Minigolf Bond

De FNMB is opgericht in 1979 en is de overkoepeling van alle midgetgolfverenigingen in Nederland die spelen op zowel de lange, als de korte banen. De organisatie houdt zich bezig met het onderhouden van contacten met alle minigolfverenigingen in Nederland, voortgang over de diverse clubcompetities, maar ook contacten met de midgetgolfclubs in het buitenland.

Informatie toernooien

Naast informatie over de verschillende verenigingen en competities in binnen- en buitenland, bieden wij ook regelmatig informatie aan over toernooien. Dit is niet alleen toegankelijk voor wedstrijdspelers, maar ook voor een dergelijk publiek. Mocht u meer willen weten over de verschillende toernooien, dan kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

Banen

Als vereniging uw eigen baan op de kaart zetten? Ook dit kan op deze website van de FNMB. Op de pagina 'Banen' staan regelmatig diverse banen van verenigingen in de schijnwerper, zodat u andere verenigingen of spelers uit kunt nodigen om een keer bij u te komen spelen. Zo kunt u ook weer tegen elkaar spelen, of gewoon op een recreatief niveau. Ook banen van niet aangesloten midgetgolf aanbieders kunnen worden opgenomen. Banen zijn namelijk vaak gebouwd bij vakantiehuizen en bungalow parken, waardoor veel mensen tijdens hun vakantie voor het eerst kennis maken met deze leuke sport.

Interesse

U heeft veel interesse in de minigolfsport en u zou eigenlijk ook wel willen beginnen met spelen in een verenigingsverband? Dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen over de dichtstbijzijnde vereniging. Wij helpen u graag verder met het vinden van een passende club, en u kunt zich dan ook via de vereniging bij ons inschrijven voor eventuele wedstrijden en toernooien. Bekijkt u vooral alle andere pagina's op deze website om een goede indruk te krijgen van de midgetgolfsport, zodat u geen informatie hoeft te missen.

Artikelen

Wedstrijden

Categorie: Midget+info / 06-06-2013 16:12

Bij de minigolfverenigingen is het mogelijk om je als lid in te schrijven voor de verschillende wedstrijden. Deze wedstrijden zijn in te delen in verschillende klassementen. Zo wordt er onderscheid gemaakt in het clubkampioenschap, de hole, de handicap, de enencompetitie en de bekercompetitie bijvoorbeeld. Voor elke verschillende klasse zijn

Lees meer...

Spelers

Categorie: Midget+info / 06-06-2013 16:12

Midgetgolf is een populaire sport die gespeeld kan worden door bijna iedereen. Het enige waartoe een speler in staat moet zijn, is het vasthouden van zijn club en moet kunnen proberen om de bal met behulp van de club in een hole te slaan. Vaak beoefenen mensen midgetgolf op vakantie, of als ze een dagje weg zijn. In veel leeftijdsgroepen is m

Lees meer...