Midgetgolf artikelen

Midget golfclubs zijn het meest gebruikt om de sport mee te beoefenen. Deze clubs of sticks zijn uitgevoerd in verschillende grootten en maten, zodat de baan het best beoefend kan worden. Er bestaan zelfs clubs die voorzien zijn van rubber, zodat de bal makkelijker in een hole gestoten kan worden. Specifieke clubs zijn geschikt voor grotere afstanden, dan wel kleinere afstanden om de baan mee te bespelen.

Schoeisel

Voor een goede houding tijdens het spelen, maar ook om het spel langer comfortabel te kunnen spelen, dient men voorzien te zijn van goed schoeisel. Dit schoeisel is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en vormt een zeer degelijke basis voor het spelen van midgetgolf. Het schoeisel is gemaakt van verschillende materialen. Zo is er namelijk de keus uit polyester, leer en suède.

Golfballen

Met de goede ballen spelen is natuurlijk een vereiste. Er zijn verschillende soorten ballen op de markt gebracht die te gebruiken zijn bij het midgetgolfen. Er zijn zelfs bepaalde regels voor het fabriceren en gebruiken van de golfballen opgesteld. Daarnaast hebben de golfballen een divers gewicht, afhankelijk van de afstand van de hole. De meeste golfballen zijn voorzien van een bepaalde kleur. Dus mocht er te hard geslagen worden, zijn ze makkelijk terug te vinden.

Overige artikelen

Het is mogelijk om gebruik te maken van handschoenen, zodat er een beter grip ontstaat op de club. Handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Een scorekaart is natuurlijk altijd handig. Zo kunnen alle scores genoteerd worden op de verschillende banen. Ook als er met meerdere spelers gespeeld wordt, zijn scorekaarten uitermate handig. Kijk op de online golfwinkel van Topgolfshop voor alle golf artikelen.

Artikelen

Midgetgolf mode

Categorie: Midgetgolf+artikelen / 06-06-2013 16:11

Wat erg in trek is bij de verschillende minigolfers, is dat er vaak gebruik wordt gemaakt van een hoofddeksel. Dit om zich te beschermen tegen de zon en zo dus te vermijden dat felle stralen in het gezicht vallen tijdens het golfen. Deze hoofddeksels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, maar ook in diverse kleuren.

Lees meer...