Nederlandse banen

Minigolfbanen in Nederland kunnen geheel verschillend zijn. Alle banen hebben een cirkelvorm, een rechthoekige of een vierkante plaats waar de baan begint. Een golfbaan heeft daarnaast altijd 18 holes. Elke hole is voorzien van een soort hindernis zoals een looping, heuvels in verschillende hoogten of bochten. Voor een wedstrijdbaan zijn deze vormen bijvoorbeeld standaard. Banen die als wedstrijdbaan gebruikt kunnen worden zijn opgenomen door de NMB.

Minigolfbanen bij verenigingen

Midgetgolfverenigingen beschikken natuurlijk over meer professionele golfbanen. Deze golfbanen zijn ook allen voorzien van hindernissen, maar zijn kwalitatief beter dan bijvoorbeeld banen die bij een zwembad of een vakantiepark liggen. De minigolfbanen bij een vereniging worden natuurlijk goed onderhouden en zijn voorzien van de beste technieken om te voldoen aan het grootste gemak van de spelers. Vaker worden deze banen ook aangepast of voorzien van een nieuwe onderlaag.  

Sportparken en vakantieparken

Vakantieparken, maar ook sportparken zijn vaker voorzien van een minigolfbaan waarop een middag gegolfd kan worden. Ook deze banen zijn voorzien van 18 holes en het principe van minigolf blijft dan ook hetzelfde. Vaak wordt hier gespeeld met mooi weer door de hele familie of door het hele gezin. Ook bij dagjesmensen zijn deze banen populair. Ook dit soort banen zijn in geheel Nederland terug te vinden. Kijk bijvoorbeeld op de website vakantiehuishurenonline.nl voor enkele van Nederlands mooiste vakantieparken waar u uitstekend minigolf kunt spelen.

Geheel Nederland

Minigolfbanen zijn te vinden in geheel Nederland. Op vakantieparken, bij campings, in de buurt van zwembaden of naast cafés zijn er tal van mogelijkheden om te kunnen minigolfen. U kunt zelf ook gaan kijken wat deze sport voor u in petto heeft. Het biedt u zelfs de mogelijkheid om een middag heerlijk te kunnen ontspannen met bijvoorbeeld uw gezin.

Artikelen

Midgetgolf regels

Categorie: Nederlandse+banen / 06-06-2013 16:13

Wedstrijdbanen dienen voorzien te zijn van de beste kwaliteit omdat hierop dus echte wedstrijden gespeeld worden en deze banen lang mee dienen te gaan. Voor deze banen is regelmatig onderhoud dus ook onmisbaar. Ook de hindernissen die op deze banen genomen dienen te worden, worden regelmatig gecontroleerd en waar nodig vervangen.

Lees meer...