Spelers

Geplaatst op: 06-06-2013

Midgetgolf is een populaire sport die gespeeld kan worden door bijna iedereen. Het enige waartoe een speler in staat moet zijn, is het vasthouden van zijn club en moet kunnen proberen om de bal met behulp van de club in een hole te slaan. Vaak beoefenen mensen midgetgolf op vakantie, of als ze een dagje weg zijn. In veel leeftijdsgroepen is midgetgolf mateloos populair. Deze sport is zelfs te beoefenen met het hele gezin of met de hele familie.

Recreanten

Midgetgolfen is niet alleen populair op vakantie, maar ook voor mensen die lid zijn bij een speciale minigolfclub. Deze clubs beschikken vaak over een accommodatie die omgeven is door een minigolfbaan. Zo kunnen deze recreanten voor hun plezier een aantal rondes minigolfen en op deze manier bezig zijn met de sport. Ons land biedt naast de reguliere verenigingen ook diverse plekken aan waar naar hartelust deze sport beoefend kan worden.

Professionele spelers

De sport kent naast de recreanten en de incidentele spelers ook een aantal professionals. Deze professionals spelen zowel nationale als internationale wedstrijden. Minigolf kan beoefend worden op diverse niveaus en ook nog in verschillende leeftijdsklassen. Wedstrijdspelers beoefenen de sport natuurlijk wel anders dan recreanten bijvoorbeeld. Naast wedstrijden is ook clubcompetitie een vast onderdeel.  

Trainingen

Zowel de professionele spelers als de recreanten maken gebruik van trainingen om hun vaardigheden te blijven verbeteren, maar ook om voor hun plezier een balletje te slaan. Zo maken professionele spelers bijvoorbeeld gebruik van een baanbeschrijving om te bekijken hoe een baan het beste bespeeld kan worden. Door recreanten wordt dit natuurlijk niet gedaan.