Wedstrijden

Geplaatst op: 06-06-2013

Bij de minigolfverenigingen is het mogelijk om je als lid in te schrijven voor de verschillende wedstrijden. Deze wedstrijden zijn in te delen in verschillende klassementen. Zo wordt er onderscheid gemaakt in het clubkampioenschap, de hole, de handicap, de enencompetitie en de bekercompetitie bijvoorbeeld. Voor elke verschillende klasse zijn er ook weer andere regels opgesteld. De wedstrijden worden gespeeld tijdens het minigolfseizoen, dat loopt van ongeveer maart tot oktober.

Nationale wedstrijden

Ook op landelijk niveau is de minigolfsport vertegenwoordigd. De wedstrijden op landelijk niveau worden ook verdeeld in wedstrijden voor teams en wedstrijden voor individuen. Daarnaast is Nederland verdeeld in regio's om het de verenigingen gemakkelijk te maken. Degene die in de Nederlandse competitie de meeste punten haalt, mag zich Nederlands Kampioen minigolfen noemen. Het team of individu dat in de landelijke wedstrijden de meeste punten behaalt, heeft recht om door te gaan naar de internationale wedstrijden, of zelfs bijvoorbeeld de Europcacup.

Internationale wedstrijden

De minigolfsport wordt ook beoefend op internationaal niveau. Vooral ook in België en Frankrijk is deze sport ontzettend populair onder verschillende mensen en dit is terug te zien in de hoeveelheid verenigingen in beide landen. Vaak worden er ook interlands gespeeld tussen Nederland en België waaraan meerdere golfers deelnemen.

Topsport in de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is de minigolfsport zelfs een professionele sport en wordt het zelfs onder topsport gerekend. Net zoals het echte golf is deze sport mateloos populair en wordt het ook door veel mensen beoefend. In de VS zijn er ook veel verschillende professionele wedstrijdbanen aanwezig, maar ook diverse clubs waar deze sport beoefend kan worden.